Ko v pesek udari strela, Narava ustvari steklo.

Glavne sestavine stekla so kremenčev pesek, natrijev karbonat in apnenec; ker je steklo naravni material, je okolju, ljudem in zdravju prijazen proizvod.

Stabilnost stekla še poudari njegovo kakovost: steklo zlahka prenese tako visoke kot nizke temperature in je tudi kemično izjemno odporno. Steklena embalaža je zaradi nepropustnosti stekla tudi dobra zaščita za svojo vsebino: poleg tega, da živilo ščiti pred zunanjimi vplivi, steklena embalaža ne vpliva ali spreminja okusa, vonja ali sestave živila, ki ga vsebuje. Zaradi vseh teh lastnosti je steklo zdrava in idealna rešitev za shranjevanje živil.

Steklena embalaža zagotavlja, da se optimalno in dolgoročno ohranijo vse lastnosti in kakovost živil ter da živila ostanejo taka, kot jih je proizvajalec ustvaril in jih porabnik pričakuje vsakič in vedno znova.

Steklo pa lahko še dodatno poudari lastnost in kakovost živila in ga ne zgolj ščiti: trasparentnost brezbarvnega ali barvnega stekla postavlja na ogled vsebino embalaže in porabnikom omogoča preveriti in ceniti kakovost vsebine.

Pri oblikovanju stekla kreativnost ne pozna meja.

V svoji tekoči obliki je steklo mogoče neomejeno oblikovati in tako izdelati širok nabor izdelkov, ki se med seboj razlikujejo po namembnosti, obliki in barvi.

Steklena embalaža uporabniku omogoča, da že pred uživanjem izdelka dobi občutek zanj: preprosta, prozorna ali različno oblikovana in okrašena embalaža daje občutek o svežini in kakovosti izdelka ter njegovi tradicionalni ali moderni in drzni naravi.

Steklo prestane preizkušnjo časa.

Kot material, ki ga je mogoče popolnoma in neskončnokrat reciklirati, je steklo, v kombinaciji s svojo čistostjo, idealna embalaža za trajnostno naravnano družbo, saj prispeva k varovanju okolja: iz ene uporabljene steklenice lahko naredimo novo steklenico, brez da bi v postopku reciklaže izgubili material, hkrati pa ohranjamo njegovo primarno kakovost. In to lahko ponavljamo v neskončnost.

Steklo je naravno, močno, nevtralno in spoštuje svojo vsebino. Omogoča najbolj inovativno oblikovanje in se ga lahko neomejeno predeluje in reciklira. Steklo prestane preizkušnjo časa.

Skrb za okolje

Steklo. Trajnostni razvoj. Skrb za okolje je več kot le skrb za Naravo.

Steklo je naravni material, ki ga je mogoče popolnoma in neomejeno reciklirati, pri tem pa vseskozi ohranja enak nivo kakovosti. Uporaba recikliranega stekla za proizvodnjo novega zmanjšuje onesnaženost in obremenitev naravnega okolja. Trajnostna usmeritev pri ravnanju z okoljem pa je neločljivo povezana ekonomskim in družbenim trajnostnim razvojem.

Več informacij

Moje povpraševanje

Seznam izbranih izdelkov.

Moje povpraševanje