Podjetje VITRUM d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Osnovni namen in dejavnost podjetja je bila prodaja steklene embalaže za prehrambne namene in trženje artiklov, ki k tovrstni embalaži sodijo (zamaški za steklenice, okrasne kapice, sodi za proizvodnjo vina).

Že od začetka svojega delovanja je podjetje postavljalo temelje odnosov tako na področju nabave kot tudi prodaje steklene embalaže. Ker slovenskega proizvajalca steklene embalaže, ki bi lahko oskrboval močno razdrobljeno tržišče, ni bilo, je bil najbližji nabavni trg v Italiji. Ta je ponujal pestro ponudbo izdelkov ter najnižje logistične stroške dobave blaga uporabnikom.

Tekom skoraj tridesetletnega obstoja je podjetje oblikovalo dolgoročne cilje svojega delovanja, ki služijo zaposlenim kot osnovno vodilo pri vsakdanjem delu, ob upoštevanju tudi drugih vrednot, ki oblikujejo kulturo podjetja.

Danes je podjetje VITRUM d.o.o. prepoznavni dobavitelj steklene embalaže, ki ga kupci ne morejo spregledati. V iskanju ponudb steklene embalaže se vsak porabnik pred končno izbiro nabavne poti obrne tudi na to organizacijo; ne samo na domačem, slovenskem tržišču, temveč tudi na hrvaškem, kamor je podjetje prodrlo v letih 2002/2003. Skozi delo in razvoj se je podjetje oblikovalo v distributerja največje grupacije steklarn v Evropi, poleg tega pa je podjetje postopno razvijalo odnose tudi z drugimi proizvajalci steklene embalaže, ki ponujajo proizvode, ki jih največji dobavitelj ne nudi. Tako je bila skozi čas vzpostavljena močno razvejana struktura dobaviteljev in proizvodov. Danes podjetje oskrbuje kupce tako na slovenskem tržišču kot tudi širše, tako s standardnimi kot tudi premium proizvodi, prisotno pa je tudi na trgih Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Srbije.

Skrb za okolje

Steklo. Trajnostni razvoj. Skrb za okolje je več kot le skrb za Naravo.

Steklo je naravni material, ki ga je mogoče popolnoma in neomejeno reciklirati, pri tem pa vseskozi ohranja enak nivo kakovosti. Uporaba recikliranega stekla za proizvodnjo novega zmanjšuje onesnaženost in obremenitev naravnega okolja. Trajnostna usmeritev pri ravnanju z okoljem pa je neločljivo povezana ekonomskim in družbenim trajnostnim razvojem.

Več informacij

Moje povpraševanje

Seznam izbranih izdelkov.

Moje povpraševanje